fredag 15 maj 2009

Vad Ska Vi Göra För Att Allah Ska Älska Oss?

Vad kan vi göra för att Allah ska älska oss?

Allah har sagt:
”Säg (O Muhammed till människorna); Om ni älskar Allah så följ mig. Allah kommer då att älska er och förlåta er era synder, för Allah är mången gång Förlåtande, Den Mest Barmhärtige.” (Koranen 3:31)

Så om vi följer Allah´s ord i Koranen och Profetens sunnah så kommer Allah att älska oss. Vi ska försöka att göra vårt bästa i att lyda Allah. Det finns mycket man kan göra om man vill vinna Allah´s kärlek och ingen kärlek är så stor som den som Allah besitter.
Om vi fruktar Allah och alltid har honom i våra tankar, så hjälper det oss att hålla oss ifrån synder och komma närmare Allah´s kärlek. Allah vill att vi ska frukta Honom så att vi undviker synder och istället gör goda gärningar. Det var en gång en man som var rädd för Allah och som inte riktigt var säker på om Allah skulle acceptera hans gärningar eller inte.
Så han sa till sina barn att när han dog så skulle de ta hans kropp och bränna den och kasta askan i havet på en blåsig dag. Hans söner gjorde det men Allah samlade ihop alla partiklar och sa:

”Varde!” och då stod mannen där, varpå Allah frågade honom varför han gjorde som han gjorde. Mannen sa då att det enda som fick mig att göra det var för att jag var rädd för Dig. Då förlät Allah honom. Den här mannen fick Allah´s förlåtelse bara för att han fruktade Allah. Vi kan också vinna Allah´s kärlek genom att vi lyder Allah genom att göra bön, betala zakaat, ge sadaqah, fasta, göra jihaad, göra goda gärningar och följa all annan sunnah som Profeten gjorde. Vi måste göra det här medan vi kan, medan vi fortfarande är friska, starka och har möjlighet. Det finns människor som är sjuka, svaga och fattiga och som inte orkar eller kan göra så mycket och önskade att de kunde göra mer för Allah´s skull.
De gärningarna som är mest älskade av Allah är de som man gör regelbundet även om de är få. Allah prövar oss människor genom att ge oss olika prövningar här i livet. Allah har sagt i Koranen att Han ska pröva oss med olika prövningar som till exempel. hunger, förlust av rikedomar och av liv. Allah prövar dem Han älskar och Han ser genom prövningarna om vi är starka i vår tro, om vi är tacksamma och om vi har tålamod. Vi ska försöka att vara tacksamma för allting, för även om en svår prövning drabbar oss så får vi belöning för den om vi har tålamod och vi blir också av med synder.

Profeten sa:
”När ett barn till en tjänare dör så frågar Allah änglarna om de har tagit ut livet från Hans tjänares barn. När änglarna svarar ja så säger Allah till dem: Har ni tagit frukten av hans hjärta? När änglarna svarar ja så frågar Allah dem vad Hans tjänare sa när de gjorde det. Då svarar änglarna: Han prisade Dig och sa: Vi tillhör Allah och till Honom ska vi återvända. Då säger Allah, bygg ett hus till Min tjänare i paradiset och ge det namnet ´huset av pris´.

Se vilken belöning man kan få om man är tacksam till Allah och har tålamod.
Allah säger i Koranen att vi ska vara tacksamma till Honom och aldrig vara otacksamma mot Honom. För varje prövning som drabbar oss till exempel. genom svårigheter, sjukdom och sorg så blir vi av med synder. När en prövning drabbar en människa så ska man försöka ha sabr (Tålamod).
Allah har sagt att de som har tålamod ska få jätte stor belöning. Tålamod är också en av de största och bästa gåvorna Allah kan ge till en människa. Det är bättre att ha tålamod än att till exempel bli arg.

Det var en man som frågade Profeten Muhammed (S.a.w) om ett råd och Profeten sa till honom:
”Bli inte arg.” Mannen frågade Profeten samma sak flera gånger och varje gång svarade Profeten samma sak: ”Bli inte arg.”

Profeten sa en gång:
”Den starke mannen är inte han som brottas utan den starke mannen är han som kan kontrollera sig när han är arg.”
När Allah älskar någon så kallar Han på ängeln Jibril och säger till honom: ´Sannerligen, Jag älskar den och den,´ och du ska också älska honom, och då älskar Jibril honom. Sen meddelar Jibril detta till änglarna i himlen och säger till dem att Allah älskar den och den och ni ska också älska honom, då börjar änglarna i himlen att älska honom, och sedan blir han tilldelad ära här på jorden

Inga kommentarer: