onsdag 13 maj 2009

Profetens Medecin Del 1.


Siwak: Förbyggande medicin för dina tänder.
Ett av de bästa sätten att skydda sina tänder är det siwak, som nämns i flera talesätt av Profeten Mohammed (S.a.w) Siwak är det vekar som används för att gnida inuti munnen, och de får sitt namn från det arabiska ordet “Yudlik”, vilket kan grovt översättas till “massage” (dvs, massage av insidan av munnen). Det innebär mer än “tandborste”.
Den bästa typen av Siwak är den som kommer från araak träd. Den siwak av Profeten (S.a.w) var från trädet. Den Siwakär en naturlig kvist berikad med naturliga miniraler som hjälper att rena tänder, andra hämmare som förhindrar tanköttet från blödning, rengöringsmedel som dödar mikrober och bakterier och en doft som ger andetag en naturlig färsk lukt. Den Siwak är ett ideal, naturliga pensel som har försetts med mer än några konsgjorda tandkräm någsin kunde ha.
Likt tanborste, vekar på siwak rent mellan tänderna och inte bryta under några belopp på påtryckningar, utan de är flexibla och starka. De små vekar böjs till rätt form för att få tandsten och matresterna ut mellan tänderna och samtidigt undvika eventuella skador på tanköttet.
Profeten (S.a.w.) har lärt oss för mer än 1400 år sedan att använda den Siwak för att rengöra våra tänder och mun och ge den en fin doft. Anas citerade Profetens (S.a.w) Sunna, som säger:
“När Ängeln Garbiel skulle besöka mig, så rådde han mig att använda Siwak.”
Resterna av livsmedel konstateras mellan tänderna en utmärkt miljö för festering av miljontals bakterier, vilket kan leda till smärtsam och blodiga tandköttssjukdomar och cystor. I värsta fall kan det finnas inflammtion i käkben.
Bakterier kan också producera gaser som släpper ut otäck stank från munnen. Färska studier har funnit att Siwak har naturliga miniraler som dödar mikrober och bakterier och tar bort plack.
Profeten (S.a.w) använde för att gnugga det Siwak över hans tunga, tänder och tandkött. Abu Musa al-Ash`ari sade:
“Jag besökte Profeten, ( Frid över hans minne) och Siwak var vid kanten av hans tunga.”
Kemisk nedbrytning av A Siwak
Siwak har 19 positiva ingredienser i sig. Viktigaste blan dessa är:
“Antibaktirella sura hämmare att bekämpa sönderfallet och diarre. De är naturligt desinfektionsmedel och kan användas för att stoppa blödning. De desinficera tandkött och tänder och nära några mikroskopiska nedskäringar som kan ha funnits i tandköttet. Den grund av en senap-liknande ämnesom finns i den, men det är den ingrediens som kämpar sönderfallet i munnen och dödar bakterier.
“Miniraler t.e.x. natriumklorid, kalium, natriumbikarbonat och kalcium oxider. Dessa renar tänderna. Exempelvis den amrikanska tandläkarförbundet anser natriumbikarbonat vara en önskad ingrideiens i tandkräm.
“Naturhistoriska doftande oljor som smak och god lukt, ger munnen en trevlig lukt. Det utger omkring 1% av Siwak.
“Enzymer som hindrar Ansamling av plack som orsakar tandköttssjukdomar. Plack är också en orsak till tidig förlust av tänder.
“Anti-sönderfall och anti-grodden ingredienser som fungerar som ett slags penicillin för att minska den mängd bakterier i munnen, vilket innebär renare tänder och renare luft att andas gennom munnen.
Vissa forskare har funnit att tandröta är snabb när en torr pensel används, och att blötta sin tandborste mildrar skadorna. Så Siwak bör dämpas förre användning. Om det inte finns något alternativ, så kan saliv räcka för att dämpa piskan. Siwak har även kemikalier som orsakar munnen att producera extra saliv, vilket är munnen för ekologiskt försvar och rengörings mekanism.

Meddie.

Inga kommentarer: