fredag 15 maj 2009

Profetens Medecin Del 3.

Oliv, ett tecken på fred och vänskap över hela världen, beskrivs i den heliga Koranen i Surat At-Teen. Hittas mycket i Mindre Asien, Palestina, Grekland, Portugal, Spanien, Turkiet, Italien, Nordafrika, Algeriet, Tunisien, I staten Kalifornien i USA, Mexiko, Peru och södra Australien.
Olivträden sträcker sig upp till tre meter i höjd. Dess blad är ljusgröna och mycket attraktiva, och dess frukter är ljusa med blåaktig eller violett färgade. Även oliver som konsumeras direkt från olivplantan är de mycket näringsrika, vilket de inte vanligtvis är på grund av deras metallsmak.
Inlagda oliver konsumeras i stor utsträckning i Europa. Oliver är konserverade i ättika som importeras från Spanien, Italien, Frankrike,
Turkiet och Grekland, och är gynnad i Europa och arabländerna.

Olivolja är ett bra konserveringsmedel för andra livsmedel såsom sardiner och annan fisk. Användningen av oliver går tillbaka till antiken.
Fartyg full av olivolja har hittats, bland många andra artiklar under utgrävning av forntida egyptiska gravar.

Enligt olika Hadith forskare så var olivträdet det första som syntes på jorden efter att den stora floden avtagit. Enligt Tirmidhi och Ibn Majah berättade Sayyid Al-Ansari att profeten (s.a.w) sade:

"Ät olivolja och massera in den på din kropp eftersom det är från ett heligt (Mubarak) träd." Enligt Ibn al-Juzi, Zanbi, Alqama ibn Amir berättade att profeten (saaw) sade, "Det finns olivolja till dig, ät den, massera den över din kropp därför att den är effektiv mot hemorrojder."
Basoor rapporterade att Aqba Ibn Amir berättade att profeten (saw) sade:

"Du har olivolja från detta heliga (Mubarak) träd, unna dig med detta, eftersom man botar den Anal fissure" (Definition: Bristning av den anala slemhinnan).

Abu Na'im rapporterade att Abu Hurayrah berättade att profeten (saw) sade:

"Ät olivoljan och tillämpa det (lokalt), eftersom det finns botemedel mot sjuttio sjukdomar i det, [och] en av dem är spetälska."

Sammansättning: Olivolja har en plats i farmakologi i USA och Storbritannien. Båda dessa länder har tilldelats stor betydelse för olivolja vid behandling av olika krämpor, och har fasta standardiserade parametrar för att utvärdera dess renhet. Det innehåller palmatic syra, oljesyra, linolsyra, ättiksyra, myrsyra och glycerider. I detta fall då det inte löses i vatten men i alkohol, eter, kloroform och flytande paraffin.

Enligt Ibn al-Qayyim är rödfärgad olja bättre än den svartaktiga. Dess terapeutiska användningsområden är: " Den är bra mot hyn i ansiktet. " Förebyggande och åtgärdande mot gifter.
" Reglerar matsmältningen. " Tar bort parasiter i inälvorna. " Ger håret en bra grundton, vilket gör håret friskt, glänsande och gör det starkare. " En massage av olivolja med vanligt salt över tandköttet är ett botemedel mot flera sjukdomar i tandköttet och tänderna.

" Lokal tillämpning av olivolja eller vatten som utvunnits ur krossade olivolja är effektiv på utslag och klåda. "Kroniska bensår och kokar, som är svåra att läka, är läkta med olivolja när den tillämpas lokalt." Enligt Zahbi, det stärker hår och kropp, vilket kan användas som en bra grundton och för att fördröja åldrandeprocessen. " Det hjälper upp en låg libido (könsdrift). " En kombination av vanlig saltlösning och olivolja är mycket effektiv när det brinner. " Om man dränker olivbladen i vatten är det effektivt mot munnen och läppsår, och dermatit (inflammation i huden) på grund av allergier.

" Det koncentrerade vattenlösningen av extraktet i oliv blad och frukter är mycket effektiv mot dentala kaviteter och leukoplaquea i munnen. " Denna lösning används tillsammans med ättika för alopeci (håravfall) samt att öka hårväxt. " Det sägs även att den lokala tillämpningen av detta extrakt tar bort ärr av små pox (syfilis) och bölder.

" Krossad olivfrön blandad med smör är effektivt mot spröda naglar. " Inlagda oliver är en god förrätt, och kan sluta förstoppning. " Dess krossade blad kan tillämpas lokalt för att kontrollera överdriven svettning. " Det vatten som utvinns ur bladen tillsammans med honung används för öron-droppar och är effektivt till olika öron krämpor.
Den olja som upphandlas av brinnande trä i olivkvist är effektivt mot alla svampinfektioner, till exempel, revorm, tenia, versicolor (Pityriasis versicolor är en hudsjukdom) förutom eksem, psoriasis (en kronisk hud sjukdom), mjäll och håravfall. " Tillämpa olivolja i hårbotten är mycket effektiv mot mjäll. " Det påverkar hårväxten och minskar håravfall.

Tillämpningen av olivolja i ögonen minskar inflammation. " En massage av olivolja i hela kroppen mjukar upp muskler och organ, och lindrar muskelvärk. " En del läkare förespråkar även en massage med olivolja för epilepsi. " Det lindrar ischias (smärtor p g a inflammation i ischiasnerven som går från höften längs baksidan av benet till foten) och artrit (ledinflammation)

" Salva beretts av olivolja har mycket goda helande medel: " Den helar bihålor och fistuli mycket snabbt. " Om vidtagits internt, 25ml olivolja blandad med 250ml av korn vatten är mycket effektivt mot kronisk förstoppning. " Det är en bra diuretikum (urindrivande medel), vilket används i ascites (sjuklig vätskeansamling i vävnader och kroppshålor).

" Den tar bort njursten.

" Mot bakgrund av den forskning som bedrivs i USA och Storbritannien blir slutsatsen att det är dn bra näring, särskilt för njure krämpor där ett intag som innehåller protein är kontraindikation (medicinsk term för omständighet som utgör skäl eller hinder mot att vidta en viss åtgärd).
" Vi nämnde redan att profeten (saw) uppgav att det är ett bra botemedel mot Anal fissure. Därför kan patienter uppmanas ta två matskedar olivolja vid sänggående och en salva tillämpades på spricka lokalt innan sova och på morgonen.
Den salvan är beredd från åtta matskedar olivolja och två matskedar marken henna blad. " Dess kombination med andra receptbelagda mediciner på Profetens medicin är ett bra botemedel mot psoriasis (en kronisk hud sjukdom) och mot eksem.

" De visningar av flera läkare tränar i Middle East and North Africa avslöjar att mag-tarmcancer inte upptäcks bland dem som används för att konsumera olivolja. Japanska läkare också stödja detta, och har den uppfattningen att olivolja förebygger uppkomsten av cancer i mag-tarmkanalen.



Inga kommentarer: