söndag 17 maj 2009

Varför har människan fått den Heliga Koranen?


Guds Frid Vare Med Er Mina Kära Läsare!


Jag tänkte skriva lite om Den Heliga Koranen. Vad är det meningen med att vi människor ska ha denna bok från våran Allsmäktige Allah (S.w.a)

Allt som du går och köper i en affär när det gäller teknik, som en ny tv apparat eller en ny stereo, eller varför inte en ny dator, den allra senaste modelen.
När du har köpt din vara så går du hem i ivver för att prova på denna produkt, som du kanske har längtat till att köpa. Du kanske tom har sparat i månader för att få i hop de ekonomiskt till att köpa denna vara.
Väl hemma sitter du med den uppackade datorn (vi säger att du har köpt en.)
Du har ingen aning om hur den funkar eller hur du ska instalera den. Vad är det du behöver för att lära dig hur den fungerar?
En instrutions bok. Med denna lilla bok kan du lära dig allt om hur du ska ta hand om din Dator på bästa sätt. I Instrutionsboken skriver dem tom med att du INTE får tvätta datorn med vatten! För då kan den gå sönder.
Även när du åker till Ikea för att köpa dig en ny bokhylla så finns det en instrutions bok om hur den ska monteras upp.
Koranen är en Instrutions bok för oss människor. Allah (s.w.a) har gett oss allt i denna skrift. Hur vi ska leva för att vi människor ska fungera.

I denna skrift står det:

Vad vi ska göra föra Allah (Gud).

Vad vi ska äta för att må bra.

Hur vi ska bete oss.

Varför vi är skapade.

Med mycket mera..

Alltså Koranen är en bok till mänskligheten från Våran Skapare hur vi ska leva för att fungera och vara på det bästa sätt.
Tänk dig även vad tar hand om din nya dator så att den inte ska gå sönder. Samma är det med Koranen. Allah (Gud) vill att vi ska leva efter den för att människan inte ska gå sönder.
Tänk dig bönen är som en laddare för din kropp och själ. Du tar fem dagliga pauser bara för att koncentrera dig till Allah. Kopplar bort allt annat som du har omkring dig. Laddar batteriet på nytt, så du får nya krafter.
Att läsa koranen är maten till själen. Utan mat så dör den.


Ett litet kort inlägg om The Holy Quran. Inshallah ni har fått upp ögonen för Guds mening för oss.

Meddie.

Inga kommentarer: