onsdag 13 maj 2009

I Guds namn, Den Bärmhärtigaste, Den Nådigaste. Det finns ingen gud förrutom Gud!
Enligt Bibeln sade gud till Moses:
5 Moseboken kapitel 18 vers 18:
“En Profet skall jag låta uppstå bland deras bröder, en som är lik dig, och jag skall lägga mina ord i hans mun, och han skall tala till dem allt vad jag bjuder honom.”
Profeten som beskrivs i versen måste ha tre följande karaktäriska drag:
1. Han ska vara lik Moses.
2. Han ska komma från Israelernas bröder, dvs: Ismaeliterna.
3. Gud ska lägga sina ord i hans mun och han ska förkunna allt vad Gud befaller honom.
Profeten ska vara Lik Moses.
Det enda person som kan jämföras avlägset med honom (Moses) är Mohammed.” (Pastor James L. Dow; Collins Gem Dictionary of the Bibel.)
Några människor tycker att denna Profetia hänvisar till Profeten Jesus? (frid vare med honom). Men även om Jesus (frid vare ed honom) är en sann Profet sänd från Gud, så är han inte denna Profet som det omtalas om. Han var född på ett mirakulöst vis och slutligen tog Gud honom mirakulöst. Men å andra sidan , är Mohammed (s.a.w) mer lik Moses (frid vare med honom) , båda var födda på ett naturligt sättoch båda dog en naturlig död.
Från Ismaeliterna.
Abraham hade två söner, Ismael och Isak (Genesis kapitel 21). Ismael blev stamfader åt den arabiska nationen, och Isak blev stamfader åt den jdiska nationen. Den omtalande Profeten skulle inte komma bland judarna själva, men bland deras bröder, Ismaeliterna.
Gud Kommer Att Lägga Sina Ord i Hans Mun.
“Varken innehållet eller utformningen av Koranen var Mohammeds (S.a.w) påhitt. Båda var givna av ängeln och Mohammed (S.a.w) uppgift var endast att upprepa vad han hört.” (World Religions from Ancient History to the present of Geoffrey Parrinder, s. 472.)
Gud saände ängeln gabriel för att lära Mohammed (s.a.w) de exakta orden som han skulle upprepa till folket. Orden är därför inte hans egna; de kom inte från hans egna tankar, men lasi hans mun av ängelen. detta är nerskrivet i Koranen ord för ord exakt som de upenbarades av Gud. Nu när vi vet vem denna profet är, är det viktigt att vi följer honom.

Här kan ni lyssna på en föreläsning av Bror Salih om Mohammed (S.a.w) i Bibeln.
http://www.hikma.se/?p=p_87&sName=Muhammed-i-bibeln

Inga kommentarer: