onsdag 13 maj 2009

Profetens Medecin Del 2.


Henna (vetenskapligt kallas Lawsonia Inermis) har varit känt under en lång tid i den muslimska världen. Hennan odlas i Indien och Sudan, och det används främst för kosmetiska ändamål. Anläggningen kallas ibland “Magic Paint” därför att den har en stor helande effekt. Hennan inehåller många helande ämnen som tannin (garvsyra) och andra lim liknande ämnen, och den har även en anti-mikrobiell samt en anti-virus effekt. Den är naturlig, billig och har inga kända bieffekter när den tas oralt. Anvisnigar för dess användning är följande:
1 Brännskador.
Den är mycket effektiv när det läggs på första eller andra graden brännskador:
* Den minskar smärtan
* Den minskar vätskeförlusten från det brända såret, vilket är viktigt om det brända området är stort.
* den har anti-mikrobiella effekter, och därmed minskas risken för infektion.
* Man kan lägga pinnar på det onda såret tills läkningen är klar.
* Det är enkelt att tillämpa , antingen i form av deg eller pulver.
* Den är billig och lättillänglig.
2 Helande Egenskaper.
Henna främjer sårläkningen, speciellt kroniska sår och sår överhuvudtaget. Den främsta orsaken till detta är inte känt , men det kan vara dess nyttiga effekt på såret och dess antimikrobiella egenskaper.
3. Den har en Anti-Blödnings Effekt:
Henna har visat sig vara effektiv vid hantering av näsblödning och ger en långvarigt bot. En dos är vanligen tillräcklig. Den är mer framgångsrik än Cauterization, som normalt måste upprepas och kan inte garantera att det inte kommer att bli en återkommande blödning. Den enda biverkning henna har är att den kan orsaka en liten nysning. Henna kan användas på andra ställen där en blödning uppstår Tex: i tolvfingerstarmen eller matstrupen, utan några kända biverkningar. dess anti-blödnings effekt kan bero på dess koagulering eller lokala brännande egenskaper.
4. Anti-Virus Effekt.
Henna har en Anti-virus effekt. Detta blir tydligt i sin behandling av vårtor (särskilt de som är resistenta mot flytande behandling). Herpes (används som ett pulver, det torkar ut blåsor, förhindrar sår och skorpor att bildas, och förhindrar sekundär infektion). Denna fördel är mycket lovande, och bör utforskas ytterligare.

Må så gott alla. Må Allah vare med er!
Meddie.



Inga kommentarer: