fredag 17 juli 2009

Översätning från inlägget:Upon The Passing of Michael JacksonBy Imam Zaid on 25 June 2009Category: CivilityEfter avlagd Michael JacksonBy Imam Zaid den 25 juni 2009Category: hövlighet
Liksom ljuset av en meteor strimmor över skarpa, kall, klar himmel för en vinterns natt, Michael Jackson streaked över himlen definiera detta lands kulturella vyer. Ingen av oss kommer ålder i urbana Amerika kommer att glömma Michael debut på den offentliga scenen med sina bröder som en del av phenomenally framgångsrikt Jackson 5. Hit efter hit, "Jag vill ha dig tillbaka", "ABC", "I Love You Save", "I'll Be There" rocketed upp Billboard Charts till nummer ett.
Jag kan fortfarande hjuls dem alla bort från minnet ca fyrtio år senare. För bättre eller sämre, de är outplånligt etsas in i mitt sinne, och har spelat en roll i att definiera min själ. Även om jag var ett par år äldre än Michael, jag gick med i raden av misslyckade Michael Jackson wannabes.
Vid den tiden verkade det värt ansträngningen som alla flickorna hade gått HUVUDSTUPA för Michael, och bara en bråkdel av hans dynamisk överklagande skulle dra stor utdelning i form av en popularitet.
Den "Hood var kär i Michael och han tydligen hade talang för att uppfylla de höga och ständigt ökande förväntningar ställs på sin slanka unga shoulders.However eftersom sextiotalet rullade, eller limped, till sjuttiotalet och Jackson 5 började svalna slutligen lämnar Motown etikett som hade inlett sina otroliga framgång, många av mina vänner, liksom jag själv, har lockat till olika musikaliska genrer, mognare färdavgiften. Topping min personliga lista krig, Stevie Wonder, Santana och MANDRILL.
Jag började också att lyssna på en hel del jazz, och samlade en ganska stor albumet samling. När jag fått min vecka lön oavsett arbete jag sysslar med på den tiden och jag hade många i min ungdom säkerhetsvakt, svarv operatör, UPS warehouseman-Jag skulle rakt till skivaffären och lägga till min
collection.
Vad Jag hade inte råd att köpa, jag skulle ta mig från radion, jag föredrar att lyssna timmar var tre och fyra på morgonen, då bror bemanning kontrollerna vid en FM-station som kommer ut från Trinity College i Hartford, Connecticut skulle lägga ut några allvarliga jazz. Jag vill hålla dig vaken lyssna till strax före gryningen, sova ett par timmar och dra mig iväg till arbetet.
Under årens lopp Jag förlorade som passion för musik. Kanske min avtagande intresse hjälp av min lilla brorsöner som blev en del av mitt album insamling till en skorsten av kundanpassade frisbees när jag åkte iväg till flygvapnet 1976. Det var definitivt hjälp av islam. Efter min omvandling i 1977, det fanns ingen runt för att berätta att musik var Haram (förbjuden). Men eftersom jag växte i religion, den förtrollande melodier av Koranen blev betydligt mer tilltalande än den alltmer kommersialiserat musikaliska färdavgifter.
Till exempel George Benson utbud börjar ljudsignalen mer som Muzak än klyftorna i en jazz puristiska som rivaled Wes Montgomery. Jag skulle ge bort det som fanns kvar av min samling. Vid den tidpunkten hade jag lämnat flygvapnet och studerade i Washington DC vid amerikanska universitet. Men jag bodde ett par kvarter från Howard University.
Jag körde över till en av de använda musik säljare i utkanten av campus och gjorde sin dag som jag lossas en låda med kassettband och album. Under dessa år hade jag tappat kontakten med det som Michael Jackson gjorde. Jag visste att han hade "blåst upp" som unga föräldrar säga i dag och att ett solo artist han når höjder av berömmelse och popularitet att inte ens Elvis hade fått.
Jag vill också läsa i kvällstidningarna som fångade mina ögon som jag väntat att se ut i butik i allt konstigt utnyttjar Michael var inblandad i, plast operationer, något ben i Elephant Man, rykten om honom sovande i en öppet, kylda crypt, anklagelserna om pedofili, den fantasy ranch i Kalifornien, och så vidare. Det var uppenbart att Michael var oroliga.
För säker på att den fysiska och psykiska övergrepp besökte på honom med en sjuk far var en stor del av de problem som plågar Michael när han flyttade vidare till sina vuxna år. Visst, den barndom som förnekat honom som han var huvudinriktningen i syndig stelhet av show i anbudet fyllt åtta, öppnande för Strip tease handlar om "Chitlin" Circuit "i rökfyllda rum wreaking alkohol, ingick av hans bekymmer. Visst, den sammanblandning av fastnar mellan en hängiven mamma kämpar för att uppfostra sina barn som Jehovas Vittnen och ett fanatiskt sträng, våldsamma och besatta far var en del av del hans problem.
Men jag kunde bara fånga glimtar och strängar av Michael till synes sönderfallande liv på avstånd, hörsel lite här från en välmenande systerdotter, eller att fånga en bit det på tv, innan jag skulle ta Jerry Mander råd och degradera min TV soporna slagghögen.
Om Michael blev en sida visar han inte fungerar för mig. Fångas upp i islamisk aktivism under en Temne mina vänner och jag refererar till som "RUSANDE dagar efter revolutionen," Jag hade lite tid att reflektera över sådana saker, jag var för upptagen med att försöka göra min del att förändra världen. Men förra året Michael namn kom upp igen. En god vän som är en tillförlitlig informationskälla ringde och sa att Michael hade blivit muslim.
Allah vet bäst om han har eller inte.
Men Michael var ingen främling till religion, har utsatts för det som hans bror Jermaine, som hade konverterat till tron 1989.
* Nu Michael är borta. Förhoppningsvis kommer han hade funnit fred i islam. Förhoppningsvis kommer tårar han grät i privatlivet hans Ofta ensamma världen, tårar beskrivs av Smokey Robinson som en clown, en byggnad när de inte ens runt, hade torkat.
Michael var en ikon, en smärta fyllda, oroliga ikonen, och liksom många av jämförbar ställning före honom, och oundvikligen många efter honom, hans Nedgången var plötsliga och oväntade. Förhoppningsvis, sin tro, om han faktiskt konvertera till islam, har bidragit till att dämpa som faller .
* En tidigare version av den här artikeln anges att Dawud Wärnsby hade hjälp med att Michael Jackson's konvertering till islam. Han har förnekat det. Denna artikel har ändrats för att utesluta att påståendet. Skriftlig denna uppsats fick jag information från källor som jag anser tillförlitliga att Michael hade blivit muslim. Självklart är del om Dawud Wärnsby är inte sant.
Men det har varit många rapporter i media om Michael bli muslim.
Allah vet bäst om deras sanningshalt.

Inga kommentarer: