lördag 18 juli 2009

Neda Dör Framför kameran.Neda dör framför kameran
Den unga kvinnan tittar på medan demonstranter springer förbi. Plötsligt tar en krypskytt sikte på henne - ett skott träffar henne i bröstet. - Neda, var inte rädd! skriker en förtvivlad man vid hennes sida. En halvminut senare är hon död.

Bilden intill kommer från ett videoklipp som nu sprids med rasande fart världen över. Både CNN och Sky News rapporterar om händelsen."Visa deras ondska", uppmanar både exil-iranier utomlands och folk som har befunnit sig mitt i demonstrationerna.

Sköts från ett tak

Kvinnan, som heter Neda, står bredvid och tittar på i sällskap av en man, som när rapporterna började strömma in uppgavs vara hennes far. Enligt de senaste uppgifterna ska mannen dock vara hennes professor.En läkare som har fått hjäp av en vän utomlands att lägga ut filmen beskriver scenen:- Hon sköts av en basijmilisman som gömde sig på ett tak.
Han hade öppet mål och kunde inte missa henne. Men han siktade på hjärtat, skriver mannen.- Jag är läkare, så jag sprang fram för att försöka hjälpa henne. Men kraften i genomslaget hade slagit in kulan i hennes bröst.

"Snälla låt världen få veta"
Två personer försöker stoppa blodflödet, förgäves.På filmen hörs en man, sannolikt hennes professor, skrika:- Neda, var inte rädd!- Neda, stanna kvar! Stanna kvar! hörs mannen ropa.Men kvinnan dör framför dem.Enligt läkaren skedde de huvudsakliga protesterna en kilometer bort. Vissa demonstranter som försökte fly från tårgasattackerna befann sig dock på Karekaravenyn.- Snälla, låt världen få veta, avslutar läkaren sitt meddelande.

Må Allah vare med dig min syster och inshAllah ge dig graven till en viloplats!Ameen!


1 kommentar:

Rita/ Aicha sa...

Må allah vara med dej syster .ameen