onsdag 24 oktober 2012

Fakta om Cancer!


En mycket intressant artikel som kommer från John Hopkins, ett sjukhus i USA.
 1. Alla personer har cancerceller i kroppen. Dessa cancerceller syns inte i standardtester förrän de har multiplicerats till flera miljarder. När doktorn säger till en patient efter behandling att personen inte har några fler cancerceller i kroppen så betyder det endast att de inte har förökat sig i storlek så att de märks på tester.
 2. Cancerceller uppstår mellan 6 till mer än 10 gånger i en persons livstid.
 3. När en persons immunförsvar är starkt förstörs cancercellerna och förhindras från att multiplicera och bilda tumörer.
 4. När en person har cancer, indikerar det att personen har näringsbrister. Dessa brister kan uppstå tack vare olika faktorer t.ex. genetiska, miljön, mat, och livsstil.
 5. För att få bukt med näringsbristen så måste man t.ex. ändra sin kost och ta tillskott, detta kommer att förstärka immunförsvaret.
 6. Cellgiftbehandlingen går ut på att man förgiftar de snabbt växande cancer cellerna i kroppen. Detta medför dock att man även förstör de hälsosamma cellerna i ryggmärgen, i magtarm-området, etc. och organen i kroppen kan även ta skada.
 7. Strålning som bränner bort cancer cellerna, bränner och förstör även de hälsosamma cellerna, vävnaderna och organen.
 8. Initial behandling med cellgifter och strålning gör att tumören minskar i storlek. Lång och utdragen behandling med cellgifter och strålning ger inte bättre resultat i fråga om tumörens minskning.
 9. När kroppen är för belastad av gifter från cellgiftbehandling och strålning så finns risk att immunförsvaret slås ut och personen kan utsättas för diverse infektioner och komplikationer.
 10. Cellgiftbehandling och strålning kan orsaka att cancerceller muteras, blir resistenta och svåra att förstöra. Operation kan också orsaka att cancercellerna sprider sig till andra platser i kroppen.
 11. Ett effektivt sätt att bekämpa cancer är att svälta cancercellerna. Detta genom att inte mata dem med sådant som de behöver för att föröka sig.
CANCERCELLER BEHÖVER:
 1. Socker är cancern favorit. Genom att ta bort allt socker från sin diet så klipper man av en viktig mattillförsel för cancercellerna. Sockerersättningar som innehåller aspartam är skadligt, så det är bättre att använda en naturlig ersättning som honung eller sirap, men endast i små mängder. Bordsalt har ett kemiskt preparat i sig som gör att det blir vitt. Bättre alternativ är att använda havssalt.
 2. Mjölk orsakar att kroppen börja producera mögel, speciellt i det magtarm-området och cancercellerna lever på mögel. Sluta använda mjölkprodukter och ersätt med t.ex. osockrad sojamjölk så svälter cancercellerna.
 3. Cancerceller trivs i en syrlig miljö. Kött har hög syrahalt så det är bäst att äta fisk och lite kyckling i stället för nötkött och/eller fläsk. Kött kan även innehålla antibiotika, tillväxthormon och parasiter, som alla är skadliga, speciellt för folk med cancer.
 4. En diet baserad på 80% färska grönsaker, fullkorn, frön, nötter och lite frukt sätter kroppen i en alkalisk miljö. Omkring 20% kan vara lagad mat inklusive bönor. Färska grönsaksjuicer ger levande enzymer som absorberas lätt och färdas ned på cellnivå inom mindre än 15 minuter och ger näring och förhöjer tillväxten av hälsosamma celler. För att erhålla levande enzymer så försök att dricka färsk grönsaksjuice (gärna som innehåller böngroddar) och att äta råa grönsaker 2 eller 3 gånger om dagen. Enzymerna förstörs på temperaturer över 40°C.
 5. Undvik kaffe, te och choklad, som har hög koffeinhalt. Grönt te är ett bättre alternativ och har cancerhämmande effekt. Vatten är det bästa att dricka, gärna renat eller filtrerat. Detta för att undvika gifter och tunga metaller som finns i kranvatten.
 6. Köttprotein är svårsmält och kräver många matsmältningsenzymer. Osmält kött i tarmarna ruttnar och detta leder till mera toxiner i kroppen.
 7. Cancercellväggar har en hård proteinbeläggning. Genom att avstå från eller äta mindre kött, frigörs det mer enzymer. Dessa anfaller cancercellernas proteinväggar och kroppens egna mördarceller kan nu förstöra cancercellerna.
 8. Vissa tillskott hjälper till att bygga upp immunförsvaret (antioxidanter, vitaminer, mineraler, EFAs Etc.) som möjliggör att kroppens egna mördarceller kan förstöra cancerceller. Andra tillskott som t.ex. vitamin E kan orsaka apoptos, som är kroppens normala metod att göra sig av med skadade, oönskade eller onödiga celler.
 9. Cancer är en sjukdom av sinnet, kroppen och själen. En bra och positiv inställning kan hjälpa cancerpatienten att överleva. Ilska, långsinthet och bitterhet försätter kroppen i en stressig och syrarik miljö. Var kärleksfull och förlåtande och försök koppla av och tycka om livet.
 10. Cancerceller kan inte föröka sig i en syrerik miljö. Öva dagligen, och ta djupa andetag hjälper till att få mer syre ned på cellnivå. Syreterapi är ett annat hjälpmedel som används för att förstöra cancerceller.
Några tips! Dioxinkemikalier orsakar cancer, speciellt bröstcancer. Dioxiner är väldigt giftiga för cellerna i våra kroppar.
 • Värm inte maten i mikrovågsugnen genom att använda plastbehållare. Detta gäller speciellt mat som innehåller fett. Kombinationen av fett, hög värme och plast frigör dioxin in i maten och till slut in i cellerna i kroppen. Använd istället glas eller keramikbehållare att värma i/på. Alla färdigrätter och annat i plastbehållare skall först flyttas till t.ex. en tallrik innan man värmer den.
 • Frys inte dina plastflaskor med vatten i dem. Denna process gör att dioxiner frigörs från plasten in i vattnet.
 • Ingen plastfilm (gladpack) i mikrovågsugnen. När man värmer maten så frigör man gifter från plasten rätt ned i maten. Använd papper eller en glastallrik istället.

Inga kommentarer: