måndag 10 september 2012

Margarin och fleromättade fetter orsakar cancern, sen göds den av kolhydrater

Jag läste ett referat av ett cancerseminarium för några veckor sen.

Man pekade där ut margariner och fleromättade fetter som den i särklass största orsaken till den ökade incidensen av cancer.

Cancerfrekvensen har gått upp i takt med det ökade intaget av margarin och fleromättade oljor. Margarin innehåller på kemisk väg hårdgjorda vegetabiliska fleromättade fetter. Dessa, samt  de fleromättade fetterna i matoljor är inte de rätta för uppbyggnaden av cellernas väggar
Dessa obiologiska fetter byggs in i cellväggarna, fast de inte är de rätta, och gör cellerna felfungerande. Det gör  dem mera benägna att bli till cancerceller.
Det gör också att cellerna får sämre motståndskraft mot infektioner.

Smör och kokosfett ansågs som de bästa fetterna för cellerna. De innehåller mättade och omättade fetter i perfekt sammansättning för våra celler.

Vissa fleromättade fetter är nödvändiga och bra, det är de essentiella (nödvändiga) omega-3  och omega-6. Av dessa är det framför allt omega-3 som vi riskerar att få brist på. Den finns i framför allt i fet fisk och  fiskolja. Den finns också i god mängd i ekologiskt ägg, i gulan.
Om hönan har fått raffinerat foder i konventionell odling, har gulan en kraftig övervikt av omega-6.
Man kan också med fördel ta omega-3-tillskott, om man inte äter mycket fet fisk.


De matoljor som vi främst ska undvika är solrosolja, majsolja, sojaolja etc, som innehåller för mycket omega 6.

Av alla de farliga margarinerna angavs Becel vara den allra farligaste. Den orsakar både cancer och kärlsjukdom.
Den uppges vara rik på omega-3, men den innehåller ändå flerfaldig mängd omega-6.

Animaliska fetter som i köttfett och smör har en bra sammansättning mellan mättade och omättade fetter, precis den sammansättning vi behöver. Kallpressad ekologisk olivolja eller dito rapsolja, palmfett, sesamolja, linfröolja är acceptabla i liten mängd. Kokosfett är bra.
Förutom att vi behöver ytterligare lite mer omega-3.

Smör och grädde är den bästa hälsokosten

Se i övrigt  "Fett och olja",  och Gunnar Lindgrens sida, i bloggmarginalen. I "Weston A Price"-siten finns artiklarna "The Oiling of America", och "Know your fats" som handlar mycket om detta.

När cancern väl är etablerad, pga fel fett, göds den kontinuerligt av det höga blodsockret som blir av kolhydraterna, som etablissemanget råder oss att äta i stor mängd.

Det är alltså de fleromättade fetterna och kolhydraterna som tillsammans gör att vi blir sjuka och dör i cancer och  kärlsjukdomar.

Inga kommentarer: