måndag 3 augusti 2009

Smycken med Koranverser eller Allahs (swa) namn.Salaam aleikum mina läsare.

Jag har funderat lite över en sak som detta smycke som mashallah är väldigt vackert. Det finns sådana här utsmyckningar tillverkade för oss muslimer i alla dess former som halsband, ringar, örhängen med mera..

Nu funderar jag bara på en sak.. Visst mashallah är det vackert och det kittlas i magen när man ser dessa delikateser för oss, enligt mig själv..

*Ler stort

Men hur blir det nu om man bär ex en ring som det står Allah på eller ett hängsmycke med en koranvers på..

Vad händer när om man bär dessa och glömmer av det och instiger på Wc, som ÄR förbjudet att bära något från Koran eller Allahs (swa) namn på..

Det är jätte lätt hänt att man glömmer av att ta av sig sina juveler innan man instiger Wc.

SubanAllah!

Inshallah alla ni som har sådana här utsmyckningar tänker på detta!

Frid!

Meddie!

2 kommentarer:

Anonym sa...

En lösning som jag hade på jobb ett tag, var att helt enkelt ta av mig smycket innan jag gick på WC. Smycket lade jag i min handväska. Om jag var ute med en väninna och jag behövde gå på WC, så bad jag henne hålla smycket medan jag var borta.

När jag arbetade i mellanöstern och det blev dags för Dhohr, så brukade kvinnorna där jag arbetade turas om att hålla varandras smycken, medan den ena gick in på WC för att göra wudhu. Ma'sha'Allah!

Tawakalltu al Allah...

Meddie sa...

Ja precis mashallah min syster. Det jag skrev i mitt inlägg var att man kan lätt glömma att ta av sig dessa smycken när man instiger wc, och ville inshallah påminna att man gör det om man bär sådana smycken ;-)
Må Allahs Barmhärtighet vare med dig!
Kramar..