lördag 22 augusti 2009

Alexander Litvienk blev en Muslim 2 dagar innan hans död!


Alla minns Alexander Litvienk .. Den ryska, som blev mördad. Men visste du att han blev muslim innan han dog?
Läs det här:
Alexander Litvinenko Konvertering till islam 2 dagar innan han deathLitvinenko arbetade för den ryska säkerhetstjänsten i KGB och FSB. Han utsätts många av de ligger i Kreml och Putin. Han campained på uppdrag av tjetjenska muslimer som varit förföljda under många år av ryssarna. Han visade också hur FSB och Putin var ansvarig för Moskva lägenhet bombattentaten och många andra terroristgrupper activities.
Han flydde till Storbritannien med sin familj. Han dog 43 år på University College Hospital, London. Han visade sig ha förgiftats med radioaktivt polonium-210. Alexander skyllde de ryska myndigheterna för hans poisoning.What är inte så välkänt, är att Alexander Litvinenko blev muslim 2 dagar före hans död. Rapporterats i några tidningar inklusive välkända Times tidningen.
I slutet av Times Online artikeln. Citat: Litvinenko far, Walter, sade i en intervju som publicerades i dag att hans son - som är född ett ortodoxa kristna, men hade en nära koppling till islamistiska rebeller i Tjetjenien - hade bett om att bli begravd enligt muslimsk tradition efter konvertering till islam på hans dödsbädd.
"Han sa
"Jag vill bli begravd enligt muslimsk tradition",
"Mr Litvinenko berättade Moskva's Kommersant dagligen."
Jag sa: "Well son, som ni önskar. Vi har redan en muslim i vår familj - min dotter är gift med en muslim. Det viktiga är att tro på den Allsmäktige. Gud är en.
"Dagen för Litvinenko begravning har inte avslöjats. Vänner säga kista kommer att plomberas för att förhindra spridning av strålning. Han ska begravas på en muslimsk begravningsplats i London. Litvinenko far idag berättade RFE / RL 's ryska Service att hans son sa till honom strax före hans död som hade konverterat till islam, och ville bli begravd enligt muslimsk tradition. "Han berättade om sitt beslut om två dagar innan han dog.
Han sa," Pappa, jag måste prata med dig om något allvarligt. Jag har blivit muslim, "Valter Litvinenko sagt. "Jag sa," Sasha, det är ditt beslut. Så länge du inte blir en kommunist eller en SATANIST, som är det viktiga. Jag är kristen själv, men jag har ett barnbarn vars far är Kabardin - min dotters man, han är muslim ", säger han." Vi har inte förlorat Gud, vi tror på Gud. Men hur du tror på Gud, hur man ber - alla borde göra det på det sätt de anser bäst.
"Valter Litvinenko sade hans son hade blivit besvikna med vad han beskrev som" hierarki "av ryska ortodoxa kyrkan, och hade försökt en förändring. Achmed Zakajev, London-exil tjetjenska separatiströrelsen sändebud, berättade RFE / RL att Litvinenko frågade honom om möjligheten att konvertera i början av sin sjukdom. "
Jag sa till honom att det var en rent personlig fråga, att det inte är viktigt att som Gud vi ber så länge vi inte gör vanärande handlingar. Och jag slags tappade det. Men han gång på gång återvänt till föremål ". Zakajev tillade att Litvinenko fortsatte med att uttala shahadah, grundläggande muslimska uttalande av tro. "Varje elev av islam kommer att tala om för er att det finns inga särskilda ritualer för att konvertera till islam.
Allt du behöver göra är att säga en Sura "- en vers eller ett kapitel ur Koranen - och från det ögonblicket om den person som uttalar detta Sura detta shahadah har uppriktiga avsikter, från det ögonblicket han är muslim, "han said.Zakayev beskrivs dagen innan Litvinenko dog:" Den 22 november, på egen begäran, jag, med hans hustrus godkännande fört en imam till honom. Han läste över honom en sura från Koranen, det som läses över en döende muslim, säger han.
"Naturligtvis, enligt muslimska ritualer, de ber över kroppen före begravningen. Nu tyvärr att en del av den process som Aleksandr begärs inte kan uppfyllas på grund av exceptionella omständigheter på strålningen i hans kropp och det faktum att kistan att kommer att innehålla hans kropp inte kan öppnas för 6 1 / 2 år. "Litvinenko, som defected till Storbritannien år 2000,
hade tidigare varit aktiva i att avslöja korruptionen i Ryssland och var inblandad i utredningen av mordet på Anna Politkivskaya, den ryska journalisten och anti -tjetjenska förkämpe dödats i Moskva förra månaden. Radiostationen Echo Moskvy rapporterade fredag Litvinenko hade konverterat till Islam strax före hans död. Litvinenko, skulle ha läst Yasin surah eller bön, och med tanke islamiska död riter av en imam inbjuden till hans sjukhus säng. Ekho, en framstående liberal programföretag finansieras av statliga gas
monopolet Gazprom, sade Litvinenko skulle bli begravd i en muslimsk begravningsplats i London. Goldfarb, en nära medarbetare till Litvinenko i London, sa nej för ett begravningen hade gjorts obduktionen fortsätter. Inna Lilahi Wa Inna Ilayhi Rajioon, Vi är från Allah och honom kommer vi att returnIf någon har något samband med hans bli muslim du lägga under inshaAllah och ge info här. Wasala
från:
Allahu akbar!
Meddie.

Inga kommentarer: