lördag 24 mars 2012

Delar med mig detta från facebook där jag ladde upp denna artikel om barn som får läkemedel som INTE är godkända i sverige. Jag ladde upp det i en vaccinations grupp jag är med i. En blivande läkare gav oss svar på tal! Läs och sprid vidare sanningen!

Delar med mig detta från facebook där jag ladde upp denna artikel om barn som får läkemedel som INTE är godkända i sverige. Jag ladde upp det i en vaccinations grupp jag är med i. En blivande läkare gav oss svar på tal! Läs och sprid vidare sanningen!http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=5021840

sverigesradio.se
Barn får läkemedel som inte är godkända Nästan hälften av de läkemedel som används på barnsjukhusen i landet är inte godkända för barn. Det visar en n...
1 · · ·
 • Katarina Olli gillar detta.
  • Umm Mosa Johan Åstebro (läkaren) Ställer ni upp med era ungar som försökskaniner kan vi lätt åtgärda den saken.
   Enda anledningen till att det finns få barngodkända läkemedel är att det ansetts oetiskt att forska med barn som försöksgrupp.
   Det är tack och lov på väg att ändras.
   den 19 mars kl. 20:25 · Gilla.
   för 15 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Marie Liljegren Smaklöst: Ställer ni upp med era ungar som försökskaniner kan vi lätt åtgärda den saken.
   MEN EN FRÖJD FÖR EN BLIVANDE LÄKARE???
   för 14 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Det är ni föräldrar som efterfrågar säker medicin till era barn.
   Vill ni ha medicin godkänd för barn, krävs det att de testas på barn.
   för 13 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Marie Liljegren Lös den ekvationen då om du kan Johan! Får man dra ihop ett gäng bebisar/barn bara så där och göra en vetenskaplig undersökning i Sverige? Vilka föräldrar kan anses kloka att göra sina barn till försökskaniner?
   den 19 mars kl. 21:46 · Sluta gilla · 1
   för 13 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Det är just det problemet jag vill påpeka; dubbelmoralen hos er föräldrar.
   Ni vill ha läkemedel som är anpassade till barn, men ni vill inte ställa upp med barn för att utveckla dem. Oavsett patientgrupp sätter man såklart försökspersonernas säkerhet främst när man gör experiment på dem.
   för 13 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Johan har ju tidigare meddelat oss att han är för människooffer för att testa mediciner, i detta fall vacciner. Vaccinerna och alla läkemedel är ju ett ständigt pågående experiment som en representant för ett läkemedelsbolag konstaterade i Vetenskapens värld för en tid sedan - ett experiment som årligen skadar och dödar mängder av människor.
   onsdag kl. 19:46 · Sluta gilla · 2
   för 12 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Med det faktumet åter konstaterat, ville du bidra till diskussionen på något vis, Lena?
   onsdag kl. 19:52 · Gilla
   för 12 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   Lena Leusch Då finns ingen anledning att dra in just barn till föräldrar som vill ha säkerhet, du kan väl utföra experimenten på vem som helst, lyckligt ovetande ...

   Ja det är ju irrelevant på sitt sätt eftersom alla läkemedelsindustrins p...reparat är mer eller mindre skadliga och ingår i detta ständigt pågående experiment. Så problemet är ju i grunden inte att barnen får icke godkända "läke"medel utan att de får skadliga ämnen i sig och man påstår att de är läkande och bra.
   onsdag kl. 19:57 · Gilla · 1
   Visa mer
   för 11 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   Johan Åstebro Eftersom du demonstrerat din läskunnighet är du säkert kapabel att sätta konceptet "ständigt pågående experiment" i sitt sammanhang, vilket förklarats i samma tråd du citerar från.
   Dvs, alla läkemedel ute på marknaden följs u...pp kontinuerligt i sk. Fas IV-studier för att fånga upp sällsynta bieffekter man inte kunnat hitta annat än i väldigt stora försöksgrupper. Det är med andra ord inte så mycket experiment som kvalitetskontroll.
   Om ett preparat hjälper 9999 av 10 000 patienter men skadar den sista, är preparatet då hjälpsamt eller skadligt?
   onsdag kl. 20:02 · Gilla
   Visa mer
   för 11 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Den personen jag citerade höll inte med dig och det är det många som inte gör ... Du nämner väldigt höga siffror här, det är väl ganska sällan man gör medvetna kontroller av 10000 patienter? Biverkningarna blundar man ju för också ...
   onsdag kl. 20:11 · Gilla
   för 11 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Marie Liljegren Får jag fråga VILKA medeciner man skall utprova härnest om, man fick?? Är det för hjärta, mage jaa vilken problemgrupp pratar vi om? Vilka diagnoser eller sjukdomar vill du finna ut nya medeciner för?? Vilka kan du nämna som nu finns och som barn får och som är skadliga? Tror du tex att barn med ADHD mår bäst av Ritalina (eller vad det heter)?
   onsdag kl. 20:17 · Gilla
   för 11 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   Johan Åstebro Lena: Du nämnde mitt namn & återgav min ståndpunkt i frågan (människooffer), det är att citera mig.
   Återigen "det stora experimentet" som du refererar till utgörs av att följa upp preparat på marknaden & deras bieffekter.
   De...t är denna uppföljning som läkemedelsrepresentanten i Vetenskapens Värld syftar på.
   Biverkningarna blundar man inte alls för, tvärtom är det just dessa som studeras i Fas IV. De "väldigt höga siffrorna" kommer man upp i tack vare att det är patienter i vården, snarare än specifika försökspersoner som datan hämtas från.
   Det man mäter i Fas IV är just väldigt sällsynta bieffekter (en på 10 000), oförutsedda reaktioner man inte kunnat se när man gjort mindre men betydligt mer övervakade experiment.
   onsdag kl. 20:22 · Gilla
   Visa mer
   för 11 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro http://en.wikipedia.org/wiki/Phases_of_clinical_research#Phase_IV
   onsdag kl. 20:26 · Gilla
   en.wikipedia.org
   Phase IV trial is also known as Postmarketing surveillance Trial. Phase IV trial...s involve the safety surveillance (pharmacovigilance) and ongoing technical support of a drug after it receives permission to be sold. Phase IV studies may be required by regulatory authorities or may be undertaken by th...Visa mer
   för 10 minuter sedan · ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Artikeln om att biverkningar inte rapporteras har du fått tidigare, men detta lär du ju redan veta.
   onsdag kl. 20:27 · Gilla
   för 10 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Och i den efterföljadne diskussionen kriing underrapporterade biverkningar kom vi fram till att allvarliga & farliga bieffekter rapportertas, medan redan kända & triviala bieffekter (huvudvärk, yrsel) inte rapporteras i lika hög grad.
   onsdag kl. 20:29 · Gilla
   för 10 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Du har säkert uppmärksammat den flitiga rapporteringen av den allvarliga bieffketen narkolepsi från Pandemrix, t.ex.
   onsdag kl. 20:30 · Gilla
   för 10 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Ja narkolepsin och Pandemrix, inte alla biverkningar av alla vaccin för de förnekas oftast.
   onsdag kl. 20:31 · Gilla
   för 9 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   Johan Åstebro "Då finns ingen anledning att dra in just barn till föräldrar som vill ha säkerhet, du kan väl utföra experimenten på vem som helst, lyckligt ovetande."

   Nej, man kan inte utföra experiment på vem som helst & använda dessa res...ultat för alla andra.
   Annars hade vi aldrig behövt testa mediciner på annat än djur.
   Om vi vill ha svar på exakt hur barn tål ett specifikt läkemedel (föräldrar vill ha barnsäkra lkm) krävs det barn i försöksgruppen.
   Det kräver såklart extra försiktighet & de substanser man testar på barn har redan testats dels på djur, dels på vuxna friska & förmodligen även vuxna sjuka.
   onsdag kl. 20:45 · Gilla
   Visa mer
   för 9 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Experimentet är som sagt ständigt pågående, så länge människor använder dessa preparat...
   onsdag kl. 20:53 · Gilla
   för 9 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Och tur är väl det. Så länge experimentet pågår kommer preparaten kunna förbättras & bli säkrare.
   onsdag kl. 21:53 · Gilla
   för 9 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Uppenbarligen inte ... eftersom folk dör som flugor varje år.
   onsdag kl. 22:05 · Gilla
   för 8 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Allt levande dör, ca 250 000 individer varje dygn, globalt.
   I den civiliserade världen har vi möjlighet att förlänga livet genom att knapra mediciner. Om man sett att medellivslängden hade sjunkit p.g.a. medicin hade man såklart sedan länge slutat med sådant. Men nu ökar den, tack vare vård.
   onsdag kl. 22:08 · Gilla
   för 8 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   Lena Leusch Läkemedel skadar och dödar enorma mängder människor, det har ju inget med att de som dör en naturlig död att göra så jag förstår inte var du vill komma.

   Förlänga livet, nja förstöra kroppen och försöka dämpa symtom tills vi ko...llapsar helt. Förlänga livet finns det mycket som gör, det som är naturligt för oss men som vi kommit långt ifrån idag - läkemedelsindustrin är en av de stora aktörerna som verkat och verkar kraftigt för detta.
   onsdag kl. 23:19 · Gilla · 1
   Visa mer
   för 8 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Läkemedel hjälper & räddar även enorma mängder individer.
   Det hjälper om man räknar både vinst & förlust innan man dömer ut något.
   I övrigt ser jag med glädje fram emot den dagen mjuka alternativmedicinska metoder visar sig lika effektiva i sin behandling av människor.
   onsdag kl. 23:23 · Gilla
   för 8 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Anna Flower Vidrigt och bedrövligt
   Igår kl. 00:32 · Gilla
   för 7 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Om man ställer skadorna mot nyttan och att den nyttan skulle kunna göras med ofarliga medel ... "läke"medel är möjligen bra vid akuta skador, narkos och kraftig smärtlindring etc.
   Igår kl. 08:00 · Gilla
   för 7 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   Johan Åstebro Dessvärre har dessa ofarliga medel inte visat sig verksamma nog att vinna gehör.
   Du skyller på penningstinna företag för detta, trots att t.ex. stat, landsting & patienter inget hellre vill än att ha riskfria & i princip grat...is medicin. Det är en logik som inte håller, eftersom staten mycket väl kan bekosta utveckling & godkännande av dessa preparat som läkemedel, om dessa bara hade framstått som lovande.
   Det forskas på betydligt fler fronter än i läkemedelsföretagens egna labb. Karolinska institutet har t.ex. en forskningsenhet som ägnar sig att titta på alternativ- och komplementärmedicin.

   http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=24298&l=sv
   för 23 timmar sedan · Gilla
   Visa mer
   för 7 minuter sedan · ·
  • Umm Mosa
   Lena Leusch Blahablaha, jag har träffat forskare från Karolinska (samt andra) och de är hemskt frustrerade över att vara så bundna ... och allt styrs genom alla skit, känner undersköterskor som också berättar om hur läkemedelsindustrin bjud...er dem på fina middagar mm för att sälja in sina preparat.

   Allt köpt dravel du publicerar är ju värdelöst när så många läkare och forskare själva går emot detta, även alla whistleblowers, samt flera avslöjanden om hur det går till när man köper läkare. Misstänker att du har full koll på om de ger sig på sina objekt redan under läkarstudietiden.
   för 23 timmar sedan · Sluta gilla · 2
   Visa mer
   för 6 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Lena Leusch Haha alla skit, alla skikt ;)
   för 6 minuter sedan ·
  • Umm Mosa
   it Stridsberg Jag vill bara säga att läkarna har inte varit flitiga med att rapportera in biverkningar när det gäller Pandemrix. Många föräldrar till narkolepsidrabbade barn har fått kämpa för att få vidareutredningar samt diagnos. En del ä...r inte färdigutredda än. När det gäller andra svåra allergiska samt neurologiska reaktioner har läkarna stått maktlösa/handfallna,bara av ett fåtal av alla som drabbats har läkarna skickat in biverkningsrapport. När det gäller läkemedel till barn så testas det i många andra länder i det fördolda. Kan tala om att Pandemrix testades på 8 spädbarn i Norge.
   för 22 timmar sedan · Gilla
   Visa mer
   för 6 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Berit Stridsberg http://www.vg.no/helse/svineinfluensa/artikkel.php?artid=10069617
   för 22 timmar sedan · Gilla · 1
   www.vg.no
   ‎(VG Nett) Åtte norske babyer var de første og eneste spedbarna i verden som ble... vaksinert mot svineinfluensa. Målet var å finne ut om vaksinen var trygg for så små barn.Visa mer
   för 6 minuter sedan · ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Med tanke på hur sällsynta bieffekterna är (5 miljoner doser i Sverige, ett hundratal narkolepsifall) antar jag att dessa spädbarn klarat sig galant.
   Förstå att vaccinet mot svinifluensan var ett hastverk som togs fram i panik i tron om att sjukdomen var farlig. Därför tummade man på säkerheten kring vaccineringen.
   Vilken människa eller organisation som helst tar risker när de drabbas av panik.
   för 5 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Berit Stridsberg Det är just det som är så hemskt att ett beslut hastades fram,och det är det som gjort att många tappat förtroendet för myndigheternas beslut/kompetens i denna fråga.
   för 22 timmar sedan · Gilla
   för 5 minuter sedan ·
  • Umm Mosa Johan Åstebro Alternativet var att riskera att drabbas av en mycket svår sjukdom.
   Spanska sjukan, asiaten & Hong Kong-influensan har varit väldigt farliga typer av influensa. Dessa har lett till tiotals miljoner döda människor under 1900-talet. En upprepning av något sådant vill man till varje pris undvika, även om man senare upptäckt att i 2009 års fall var rädslan obefogad.
   för 22 timmar sedan · Gilla
   för 5 minuter sedan ·

Inga kommentarer: