lördag 23 juli 2011

Kommentar om oslo dådet:Kommentar ang Oslo dådet:
(not from me)

Jag såg på nyheterna igår kväll/natt när "världsamfundet" enat tror sig vara under attack från någon muslimsk-terrororganisation. Stoltenberg säger att Norge inte skall få skrämmas till tysnad, att Norge fortsatt skall verka för fred och demokrati ute i världen. Obama (samt scandinaviska och EU ledare m.m) säger att nu är det läge att ytterligare fördjupa sammarbetet mot terrorismen, därpå erbjuder han/de sin underättelsetjänst.....Nu verkar det ju vara så att det rör sig om "en ensam galning" därtill högerextremist och islamfientlig (personligen gissar på en polis eller militär som har spårat ur ordenkligt)....

Men hela världen är snara att peka finger och fortsätta att dra kopplingar till 9/11 och tunnelbanebombningar e.t.c......Men det är klart oavsett syfte och mål så kanske vi kan skylla på muslimerna? (det är ju dom som inspirerar till dylika ting?).

Min fromma förhoppning är att vi kanske skall börja fundera varför vi är så snara till att peka finger? Varför världsamfundet är så snara till att sluta upp och nyttja dessa ting till mer underättelse och "demokratiarbete" (typ som i Irak/afhanistan o.s.v)....Kanske är det så att det är motsättningarna som driver fram de onda händelserna?

Jag utesluter inte att den "ensamme galningen" är under påverkan utifrån (mindcontrollad på ena eller andra sättet). Men vad är syftet, vad vill man i så fall åstakomma? Mer kontroll och polarisering?

Inga kommentarer: