måndag 4 juni 2007

Förklaringen till Den Sanna och Rätta vägen.



Då ska vi se om jag kan förklara för er. Insh-Allah (om Gud vill så hjälper han mig med att hitta de rätta svaren.
Men även profeterna som Gud sände till oss människor kunde inte göra så att människorna insåg saningen, så hur ska jag det?
Men insh-Allah (om Gud vill)så kanske det finns en där ute som blir muslim, alhamdulillah(tacksamhet till Gud )det räcker!
Vi muslimer vet att vi är och lever på den sanna vägen och att vi är på det rätta som Gud har gett oss till domedagen.
Och Gud har sagt till oss muslimer att sprida islam till övriga mänskligheten i hela världen. Och hur vet vi muslimer att Islam är sanna och rätta vägen? Jag ska lägga fram några bevis här för er. Först gäller det profeten Mohammed (S.A.W). Han är den sista profeten som Gud har skickat till oss, efter alla profeter som Gud har sänt så har det inte kommeit någon efter Mohammed (S.A.W). Varför har det inte gjort det tror ni? Jo för att Gud vet att Mohammed (S.A.W) slutförde religionen och att Gud gav honom den sista boken som gäller fram till domedagen.=KORANEN. Hur vet vi muslimer att det är Gud själv som har skrivit koranen? Först vill jag lägga in några suror från koranen här som lite extra bevis.
"Sedan sände vi ner till er DENNA BOK sanningsenligt, bekräftande alla tidigare skrifter, och ersättande dem. Ni skall döma ibland dem enligt Guds uppenbarelser (denna bok) , och följ inte deras önskemål om de avviker från sanningen….Du skall döma ibland dem enligt Guds uppenbarelser (denna bok) till dig; följ inte deras önskemål, och VAR PÅ DIN VAKT så att de inte avleder dig från en del av Guds uppenbarelser (denna bok) till dig…Är det okunnighetens lagar de vill upprätthålla? VEMS LAG ÄR BÄTTRE ÄN GUDS för de som uppnått övertygelse?" (Koranen 5:48-50)
"Denna (Koran) är yttrandet av en ärbar budbärare. Det är inte yttrandet av en poet; det är sällan ni tror. Ej heller är det yttrandet av ett siare; sällan tar ni er i akt. En uppenbarelse från universums Herre. OM HAN YTTRAT NÅGRA ANDRA RELIGIÖSA LÄROR (tillskrivna oss), skulle vi ha straffat honom allvarligt, sedan skulle vi stoppat uppenbarelsen till honom (avskedat honom). Ingen av er skulle kunnat skydda honom emot oss." (69:40-47)
Dessa väldigt tydliga verser lär oss att Muhammad förbjöds från att yttra några religiösa läror annat än Koranen. Styrkan i den Arabiska texten kan inte översättas helt och hållet. Men de kraftfulla uttrycken lämnar inga tvivel över huvudtaget om att Profetens enda funktion var att "LEVERERA" Koranen, hela Koranen, och INGENTING annat än Koranen.
"Säg, (O Muhammad), 'Vems vittnesmål är större?' Säg, 'Gud är vittnet mellan mig och er om att DENNA KORAN gavs till mig att predika till er, och vill vem den än når.' Men ni vittnar emellertid om att ni sätter upp andra gudar vid sidan av Gud (genom att upprätthålla andra källor än Koranen). Säg, '"Jag vittnar inte som ni gör; det finns bara en gud, och jag förkastar er idoldyrkan.'" (6:19)
Denna mäktiga vers, som råkar vara vers [19] i Sura 6, förbjuder de troende från att upprätthålla eller följa NÅGON ANNAN KÄLLA VID SIDAN AV KORANEN, och att göra det är likvärdigt med att sätta upp andra gudar vid sidan av Gud.Om och om igen beordras vi upprätthålla koranen som den ENDA KÄLLAN TILL RELIGIÖS VÄGLEDNING. Om och om igen blir vi påminda om att om vi FÖLJER VI NÅGON ANNAN KÄLLA VID SIDAN AV KORANEN ÄR DET SAMMA SAK SOM ATT SÄTTA UPP ANDRA GUDAR VID SIDAN AV GUD.
"Vi utelämnade inte någonting från denna bok, sedan kommer alla att samlas inför sin Herre (för dom). De som inte tror på våra verser är de döva och stumma; i totalt mörker. Gud sänder vem Han vill vilse, och leder vem Han vill på den rätta vägen." (6:38-39)
"Din Herres ord är KOMPLETTA i sanning och rättvisa." (6:115)
Ja det finns ju mycket mer men då skulle snart halva koranen stå här. Ett annat bevis på att koranen är den rätt skriften från Gud är att den inte har ändrats sig ett enda tecken eller punkt sen den skrevs. För Gud skyddar den från det. Hur vet vi muslimer det? Jo för det finns många muslimer som kan koranen utantill. Mashalla.Insh-Allah (Om Gud vill) har gett er en del svar på era frågor. Allt annat utom islam är falsk och fel vägledning bort ifrån Gud. Alla vi människor är födda som muslimer. Det är Gud som har gjort det så. Efter människan är fyllda 7 år så är det föräldrarnas plikt att lära sina barn om islam, när man är fyllda 10 år måste man be, när flickor kommer upp i tonåren runt 15 år måste de bära slöja. Ni människor frågar er hur kan vi alla vara födda muslimer? För alla kommer vi från Gud. Alhamdulillah ( tacksamhet till Gud).

Inga kommentarer: