onsdag 31 oktober 2012

Oddsen till trots- om att överleva cancervården, av Ulf Brånell


Oddsen till trots- om att överleva cancervården, av Ulf Brånell




Boken finns efter att första upplagan sålts slut nu åter som pappersutgåva. Den finns även som e-bok, se info påwww.klokast.se/Odds/ 
Åtta månader efter diagnosen ger läkarna upp: - Nu kan vi bara vänta på döden! Det enda vi kan göra är att lindra dina smärtor. Du får vara glad åt att våren ser ut att bli vacker och åt snödropparna i trädgården.... Ett halvår senare kan de inte finna någon cancer alls... Denna bok berättar om en tapper kvinna som vägrar ge upp inför de vita rockarnas auktoritet. Den kommer att bannlysas av svensk sjukvård, ty den avslöjar myterna om cancer. En av Sveriges mest uppkäftiga alternativmedicinare berättar om sina och hustruns personliga erfarenheter av cancer och cancervård. Han visar vad de anonyma siffrorna i statistiken betyder - och om hur man får dem på sin egen sida. Ulf Brånell är naturläkare och har i många år själv behandlat patienter med alternativmedicinska metoder och drivit en kontroversiell web-site om alternativ medicin. När hans egen hustru drabbades av en cancerdiagnos blev det en extrem utmaning på många plan, där olika synsätt konfronterades. Boken ger hopp åt dem som tror att loppet är kört. Allt fler drabbas av cancer. Läs den i god tid!


För mer information, vänligen uppsök produktens hemsida.

Denna produkt inkom i vårt sortiment den onsdag 03 oktober, 2007.

tisdag 30 oktober 2012

Sveriges Radio.se: Bisfenol A används för att behandla barns tänder.




Foto: Leif R Jansson/Scanpix.



Sveriges Radio.se: Bisfenol A används för att behandla barns tänder.
I Jönköpings län används det rutinmässigt på alla barn.
Om Bisfenol A. Ämnet har en ”hormonstörande” effekt. Den har östrogen-effekt och kan störa fortplantningen, samt anses öka risken för olika kroniska sjukdomar.


Bisfenol A liknar kroppens egna hormon och kan därför påverka det endokrina systemet. Man har tidigare konstaterat att Bisfenol A i höga doser stör människors fortplantningsförmåga.[3)

Icke önskvärda östrogeneffekter visades i en studie på råtta redan
1938 och många fler liknande studier har sedan dess utförts.

Det hormonstörande ämnet kan läcka ut ur plasten och tas upp av kroppen. Flera studier har antytt att ämnet är skadligt även i låga doser och att det kan störa fortplantningen, öka risken för fetma, cancer, hjärt-kärlsjukdom och diabetes.[2]

Nu är Bisfenol A på tapeten igen. Regeringen ska besluta om Bisfenol A ska förbjudas i lock till barnmatsburkar för barn under tre år. Visst är det bra tycker vi men klart bättre vore att helt förbjuda Bisfenol A. 
-Bisfenol A är farligt, giftigt, canc
erframkallande och hormonstörande, säger miljöminister Lena Ek (C) till Ekot.
Hon har helt rätt. Bisfenol A är också en anledning till den allt mer ökade ofrivilliga barnlösheten. Bara det borde vara en anledning till att regeringen agerar mer kraftfullt.
Men var med och påverka, maila gärna miljöminister Lena Ek och kräv att Bisfenol A ska bort från alla produkter i samhället. Gå in påhttps://www.regeringen.se och klicka dig fram till miljöministern. Där kan du skriva i dina synpunkter. Tyvärr finns det ingen mailadress att lämna ut.


måndag 29 oktober 2012

Hjärntumör av tandläkarröntgen.



Hjärntumör av tandläkarröntgen.

Det finns ett samband mellan upprepade röntgenundersökningar hos tandläkaren och den vanligaste formen av hjärntumör, meningiom. Det konstaterar forskare vid Yale University School of Medicine i USA i tidskriften Cancer.
Forskarna har samlat information om 1 433 patienter med meningiom och jämfört dessa med 1 350 personer utan sjukdomen. Det visade sig finnas ett sam
band mellan hur ofta och i vilken ålder personerna hade låtit röntga sig hos tandläkaren. Ju yngre och ju oftare, desto högre var risken att drabbas.Forskarna tvivlar dock på att samma sak gäller i dag, eftersom de givna stråldoserna är så pass mycket lägre.
Vad är det som säger att mindre stråldoser skulle minska risken undrar vi? Då det inte finns någon forskning på detta är det också svårt att uttala sig om det. Försiktighetsprincipen bör råda. 
Och vi tror att det inte är bara röntgen som skapar hjärntumörer. Mobiltelefoner och kvicksilver i tänderna kan vara ytterligare en orsak.

"Rosa bandet och cancerforskning" Att se bedrägeriet är ditt enda skydd av Sherrill Sellman, ND



"Rosa bandet och cancerforskning"

Att se bedrägeriet är ditt enda skydd

av Sherrill Sellman, ND



Varje oktober sedan 1985, syns rosa bandet, som är symbolen för den nationella Bröstcancermedvetenhetenhets månaden (NBCAM), överallt. Det visas tydligt på TV-annonser, affischer och i damtidningar. Kvinnor fäster stolta Rosa Bandet på sina blusar. Rosa Bandet har blivit synonymt med stöd, mod och 
omtanke.

Under National Bröstcancermedvetenhethets månaden, görs mängder av fundraising projekt, vandringar, promenader och andra projekt som samlar över hundra miljoner dollar mot målet att erövra bröstcancer. Högprofilerade företag som Avon, Lee Denim, Revlon, Ford och Yoplait yoghurt engagerar sig genom att donera en mycket liten andel av sina vinster från utsedda varor eller tjänster.

Den överlägset största organisationen i samband med NBCAM och den med den högsta profilen är Susan G. Komen Breast Cancer Foundation, som har varit enormt framgångsrikt i sponsring med hundra fundraising löpningar som engagagerar över 1,5 miljoner deltagare världen över.

Bröstcancer är den moderna tidens epidemi (vad som brukade vara en frekvens med en av tjugo är nu en av nio i Kanada och en av åtta i USA) med uppskattningsvis 21.200 kanadensiska kvinnor som diagnostiseras med sjukdomen i år. Tragiskt nog kommer 5.200 av dessa kvinnor dö av denna sjukdom.

Bröstcancer är den vanligaste cancerdiagnosen hos kvinnor i Kanada och förekomsten fortsätter att stiga med två procent varje år. Så låt oss alla vara med, ta på löparskorna, visa stolt upp våra rosa band, och sätt igång, eller hur?

Vänta en minut. Innan du låter dig påverkas av denna känslomässigt hysteriska inbjudan att ta till vapen, är det något du måste veta.



Vem ligger bakom Rosa Bandet?

Primärt sponsras NBCAM av den farmaceutiska jätten AtraZeneca, tidigare Zeneca innan sammanslagningen med svenska läkemedel Astra,som ägs av Imperial Chemical Industries (ICI). ICI är en ledande internationell tillverkare av industriella kemikalier och cancerframkallande bekämpningsmedel.

ICI tillverkar en plast klorid ingrediens, polyvinyl, som har direkt samband med bröstcancer och bekämpningsmedlet acetoklor och dessa klassificeras av Naturvårdsverket som "förmodligen cancerframkallande för människor." AstraZeneca tillverkar även bekämpningsmedel, herbicider och fungicider.

ICI och AstraZenecas kemiska fabriker släpper dagligen ut potentiella cancerframkallande föroreningar i miljön. Och på toppen av sina lönsamma investeringar, äger AstraZeneca också Salick Health Care, ett helägt dotterbolag till AstraZeneca, som erbjuder konsulttjänster, och hanterar driften av ett flertal omfattande anläggningar inom cancervården i hela USA.

Det råder en öronbedövande tystnad i alla NBCAM program när det gäller att berätta för kvinnor om cancerframkallande ämnen i miljön.

Tänk ...om det verkligen blev allmänt känt att AstraZenecas kemiska produkter och fabriker direkt bidrog till bröstcancer-epidemin, skulle det säkert smutsa deras väloljade PR-kampanj.

Många experter förutspådde för decennier sedan att en utbredd användning av syntetiska kemikalier skulle öka antalet cancerfall. Från 1940 till 1980-talet, släpptes miljarder ton giftiga kemikalier ut i miljön. Dessa giftiga tidsinställda bomber finns nu i allt och överallt.

Forskare vid International Association for Breast Cancer Research´s 23: e kongress rapporterade under 2001 (Breast Cancer Research, 2001) att klorbaserade kemikalier är kopplade till bröstcancer-epidemin. Deras resultat visade att kvinnor med de högsta koncentrationerna av klorbaserade bekämpningsmedel i blodet och fettet har fyra till 10 gånger högre bröstcancerrisk än kvinnor med lägre koncentrationer.

Tyvärr är de ovedersägliga bevisen för sambandet mellan kemiska föroreningar och bröstcancer inte accepterade av Breast Cancer Society of Canada. I själva verket hävdar deras litteratur att orsaken till bröstcancer är okänd och att bröstcancer inte kan förebyggas.

Även om samhället erkänner att 70 procent av kvinnorna med diagnosen bröstcancer inte har en känd livsstil eller genetiska riskfaktorer verkar Breast Cancer Society inte se kopplingen till miljögifter. De definierar förebyggande helt enkelt som tidig upptäckt och diagnos.

Samuel Epstein, MD, professor i arbets-och miljömedicin vid University of Illinois School of Public Health, har kritiserat cancer etablissemanget. "Under de senaste decennierna har förekomsten av cancer eskalerat till epidemiska proportioner samtidigt som vår förmåga att behandla och bota de flesta cancerformer är praktiskt taget oförändrad."

Dr Epstein noterar att "bortsett från tobakens viktiga roll, finns det betydande och långvariga bevis att denna cancer-epidemi länkas till ofrivillig och undviklig exponering för industriella cancerframkallande ämnen i luft, i vatten och och på arbetsplatser och i konsumentprodukter. Icke desto mindre är prioriteringarna som National Cancer Institute och American Cancer Society snävt är fixerade vid hur skadan kan kontrolleras - diagnos och behandling - och på grundläggande molekylär forskning, med relativ likgiltighet inför att kunna förebygga. Oro över denna obalans förvärras ytterligare av allvarliga frågor med intressekonflikter i samband med mångmiljarddollar-cancerläkemedelsindustrin. "

Giftiga Behandlingar

Kanske kan vi förlåta AstraZeneca´s engagemang med cancerframkallande kemikalier, eftersom det forskat och patenterade den mest populära behandlingen mot bröstcancer, Tamoxifen? (försäljning som gick upp till $ 573.000.000 per år i hela världen).

Eller, kanske inte. I maj 2000 blev tamoxifen listad som en "känd carcinogen" av National Toxicology Program av den amerikanska regeringen. Man fann att Tamoxifen ökade förekomsten av livmoder, lever, mage, och kolorektal -cancer. Dessutom ökade tamoxifen risken för stroke, blodproppar, ögonskada , klimakteriebesvär och depression.

Även Tamoxifen´s roll att förebygga bröstcancer kan ifrågasättas. Medan en studie visar att Tamoxifen kanske minskar förekomsten av kontralateral bröstcancer (förekommer i motsatt bröst) hos kvinnor i förkllimakteriet, hittade en annan studie publicerad i Journal of National Cancer Institute (2001) att Tamoxifen inte bara misslyckats med att minska kontralateral cancer i dessa kvinnor utan faktiskt ökade förekomsten av sjukdomen.

År 1998 var Susan G. Komen Foundation den enda nationella bröstcancer grupp som godkände Tamoxifen som en förebyggande behandling för friska kvinnor som tillhörde en högriskgrupp, trots att inga avgörande bevis fanns för dess skyddande effekter. De flesta andra bröstcancergrupper motsatte sig häftigt detta beslut.

Kan det faktum att Komen stiftelsen har nära band med Tamoxifen tillverkaren, AstraZeneca - vilket ger utbildningsbidrag till stiftelsen - något att göra med sin position? Och är kvinnor de som drar fördel av detta eller blir dom brickor i ett sådant insnärjt företagsengagemang?



Mammografi: risken för strålning

Eftersom NBCAM spin-läkarna hävdar att bröstcancer är "helt enkelt inte är en sjukdom som kan förebyggas," har fokus skiftats till tidig upptäckt. Kvinnor uppmuntras nu att få sin årliga mammografi. Tidigare rekommenderas screening endast till kvinnor över 50 års ålder. Nu riktar kampanjen sig till 40-åringar och även till kvinnor så unga som 25.

Emellertid, att upptäcka bröstcancer med mammografi är inte detsamma som att skyddas mot bröstcancer. Det är verkligen inte förebyggande. Frågor höjs om värdet av mammografi. Mammogram är en röntgen. Det enda bekräftade orsaken till cancer, enligt American Cancer Society, är strålning. Och när det gäller strålning, finns det ingen säker exponeringsnivå.

I mer än 20 år har Dr John Gofman publicerat studier av riskerna med låg nivå strålning. Genom sin forskning, har Dr Gofman samlat tillräckliga bevis för att koppla medicinsk strålning som den huvudsakliga orsaken till det växande andelet dödsfall i cancer i USA under nittonhundratalet. Dr Samuel Epstein instämmer. "Det finns tydliga bevis", skriver han, "att bröstet, särskilt hos kvinnor i förklimakteriet, är mycket känsligt för strålning, och man uppskattar en ökad risk med upp till en procent för varje RAD (absorberad strålningsdos) enhet för röntgen exponering . Även för lågdos exponering av två RAD eller mindre, kan denna exponering öka snabbt för kvinnor som har en årlig mammografi."

Medan fördelarna med mammografi frikostigt har prisats i årtionden, har information om strålningens nackdelar, särskilt dess koppling till bröstcancer, sällan erbjudits. I själva verket har inga försök eller undersökningar någonsin genomförts på mammografins säkerhet, särskilt när den använts långsiktigt och på kvinnor i förklimakteriet.

År 1995 publicerades en studie i den brittiska medicinska tidskriften The Lancet. Där rapporterades att sedan mammografiscreening infördes har förekomsten av duktal cancer in situ (DCIS), vilket motsvarar 12 procent av alla bröstcancerfall, ökat med 328 procent - och 200 procent av denna ökning hänförs till användningen av mammografi.

Sedan starten av omfattande mammografiundersökningar, har ökningen för kvinnor under 40 år gått upp över 3.000 procent. Cancer-screeningprogrammen bygger på antagandet att "tidig upptäckt räddar liv." Men år 2000, visade en långsiktig kanadensisk studie på många kvinnor att den årliga mammografin var inte mer effektiv för att förhindra dödsfall till följd av bröstcancer för kvinnor i 50-årsåldern än periodiska läkarundersökningar.

En studie som publicerades i den ansedda Journal of American Medical Association (1999) uppgav att mammografi ger störst potentiell nyttan för kvinnor i åldrarna 50 och 69 år. Att lägga till den årliga mammografin till den fysiska undersökningen hade inte någon inverkan på antal överlevnare i bröstcancer. Mindre cancer kan upptäckas, men slutligen, var dödligheten densamma. Mammografi är screening verktyg, inte diagnostiska tester, som ofta leder till onödiga bröst biopsier.

Enligt Merck Manual, för varje fall av bröstcancer som diagnostiseras varje år, får från fem till 10 kvinnor i onödan genomgå en smärtsam bröst biopsi. Mammografi kan faktiskt öka risken för att utveckla bröstcancer och öka risken för spridning eller metastaserande i befintlig tumör. Det finns dock en överlägsen screening teknik kallad digital infraröd termografi (DIT), som är i stånd att upptäcka bröstcancer mycket tidigare, eftersom det kan avbilda de tidiga stadierna av angiogenes som en "hot spot". Angiogenes är bildandet av en direkt försörjning av blod till cancerceller, ett nödvändigt steg innan de kan växa till större tumörer. DIT är säker, icke-toxisk, icke-invasiv samt smärtfri. Det kan också upptäcka avvikelser fem till tio år innan de upptäcks av mammografi eller en fysisk undersökning.

Det borde inte komma som någon överraskning att säkrare och mer effektiva screening tekniker som termografi kraftigt har blivit attackerade av NBCAM organisationerna. Så allt rabalder som kommer varje oktober och som mobilisera kvinnors delaktighet och hårt förvärvade pengar undanröjer verkligen mycket lite orsakerna till denna förödande sjukdom.



Istället har de stora cancer organisationerna och förtag en dolda agenda som utnyttjar dessa kvinnors målmedvetenhet och goda avsikter för att sprida sina giftiga läkemedelsbehandlingar, farliga diagnostiska verktyg och miljögifter. NBCAM är den PR-uppfinning till stora förorenare som faktiskt sätter kvinnor i positionen av att vara ovetande allierade till just de människor som gör dem sjuka.

Tänk utanför Rosa

Kvinnor kan göra en egen insats för att eliminera bröstcancer. Bröstcancer epidemin är inte något stort mysterium. Orsakerna till cancer är redan kända: giftig kost, giftig livsstil, giftiga känslor, giftiga miljöer, giftiga kemikalier, giftiga läkemedelsbehandlingar och giftig diagnostik.

När det gäller den Nationella Bröstcancermedvetenhetmånaden måste kvinnor i stället investera sin tid, energi och pengar i projekt, ideér och behandlingar som verkligen skapar förändring. Ett alternativ insats är Rachel Carson Dag, som hålls varje år den 27 maj, födelsedagen av denna berömda miljöaktivist. Den firas i Kanada som ett sätt att utöva påtryckningar mot kända miljö-cancerframkallande ämnen, däribland PVC, strålning, bekämpningsmedel, dioxiner och klor.

Istället för att låta stora företag eller andra kapitalintressen definiera dagordningen, kan National Bröstcancermedvetenhetmånaden faktiskt vara en kraftfullt tid att utbilda, väcka och stärka kvinnor till de verkliga orsakerna, förebyggande åtgärder, och effektiva botemedel för bröstcancer.

Om du vill vara med till att hitta en lösning, välj sättet noggrant. Alternativa bröstcancer Åtgärder Rachel Carson Day (healthybreastprogram.on.ca) Breast Cancer Research and Education Fund (breastcancerref.org/home.shtml) Women's Healthy Environments Network (whenvironments.ca) Digital Infrared Thermography (medthermonline.com, thermascan.com) Om författaren Sherrill Sellman, ND, är författare till Hormon Heresay: Vad kvinnor måste veta om deras hormoner (Getwell International, 2000) och vad kvinnor måste känna att skydda sina döttrar från bröstcancer (Getwell International, 2004)."

Everyone has to chip in 2013




http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=f7JCb9ztAD0

söndag 28 oktober 2012

Någon håller på att ta bort kontanterna i Sverige.




Någon håller på att ta bort kontanterna i Sverige.

De gör det utan att ha frågat dig eller någon folkvald om det.

Den här petition som går till några folkvalda i riksdagens finansutskott, samt piratpartiets ledning, är en begäran att de n

u tar den här pågående processen på allvar och ser till att kontantväsendet nu skyddas i grundlagen.

DET MÅSTE BLI STRAFFBART FÖR BANKER, FÖRETAGARE, MYNDIGHETER OCH ANDRA ATT VÄGRA HANTERA KONTANTER VID BETALNING OCH KREDITERING AV VAROR OCH TJÄNSTER.



onsdag 24 oktober 2012

Fakta om Cancer!


En mycket intressant artikel som kommer från John Hopkins, ett sjukhus i USA.
  1. Alla personer har cancerceller i kroppen. Dessa cancerceller syns inte i standardtester förrän de har multiplicerats till flera miljarder. När doktorn säger till en patient efter behandling att personen inte har några fler cancerceller i kroppen så betyder det endast att de inte har förökat sig i storlek så att de märks på tester.
  2. Cancerceller uppstår mellan 6 till mer än 10 gånger i en persons livstid.
  3. När en persons immunförsvar är starkt förstörs cancercellerna och förhindras från att multiplicera och bilda tumörer.
  4. När en person har cancer, indikerar det att personen har näringsbrister. Dessa brister kan uppstå tack vare olika faktorer t.ex. genetiska, miljön, mat, och livsstil.
  5. För att få bukt med näringsbristen så måste man t.ex. ändra sin kost och ta tillskott, detta kommer att förstärka immunförsvaret.
  6. Cellgiftbehandlingen går ut på att man förgiftar de snabbt växande cancer cellerna i kroppen. Detta medför dock att man även förstör de hälsosamma cellerna i ryggmärgen, i magtarm-området, etc. och organen i kroppen kan även ta skada.
  7. Strålning som bränner bort cancer cellerna, bränner och förstör även de hälsosamma cellerna, vävnaderna och organen.
  8. Initial behandling med cellgifter och strålning gör att tumören minskar i storlek. Lång och utdragen behandling med cellgifter och strålning ger inte bättre resultat i fråga om tumörens minskning.
  9. När kroppen är för belastad av gifter från cellgiftbehandling och strålning så finns risk att immunförsvaret slås ut och personen kan utsättas för diverse infektioner och komplikationer.
  10. Cellgiftbehandling och strålning kan orsaka att cancerceller muteras, blir resistenta och svåra att förstöra. Operation kan också orsaka att cancercellerna sprider sig till andra platser i kroppen.
  11. Ett effektivt sätt att bekämpa cancer är att svälta cancercellerna. Detta genom att inte mata dem med sådant som de behöver för att föröka sig.
CANCERCELLER BEHÖVER:
  1. Socker är cancern favorit. Genom att ta bort allt socker från sin diet så klipper man av en viktig mattillförsel för cancercellerna. Sockerersättningar som innehåller aspartam är skadligt, så det är bättre att använda en naturlig ersättning som honung eller sirap, men endast i små mängder. Bordsalt har ett kemiskt preparat i sig som gör att det blir vitt. Bättre alternativ är att använda havssalt.
  2. Mjölk orsakar att kroppen börja producera mögel, speciellt i det magtarm-området och cancercellerna lever på mögel. Sluta använda mjölkprodukter och ersätt med t.ex. osockrad sojamjölk så svälter cancercellerna.
  3. Cancerceller trivs i en syrlig miljö. Kött har hög syrahalt så det är bäst att äta fisk och lite kyckling i stället för nötkött och/eller fläsk. Kött kan även innehålla antibiotika, tillväxthormon och parasiter, som alla är skadliga, speciellt för folk med cancer.
  4. En diet baserad på 80% färska grönsaker, fullkorn, frön, nötter och lite frukt sätter kroppen i en alkalisk miljö. Omkring 20% kan vara lagad mat inklusive bönor. Färska grönsaksjuicer ger levande enzymer som absorberas lätt och färdas ned på cellnivå inom mindre än 15 minuter och ger näring och förhöjer tillväxten av hälsosamma celler. För att erhålla levande enzymer så försök att dricka färsk grönsaksjuice (gärna som innehåller böngroddar) och att äta råa grönsaker 2 eller 3 gånger om dagen. Enzymerna förstörs på temperaturer över 40°C.
  5. Undvik kaffe, te och choklad, som har hög koffeinhalt. Grönt te är ett bättre alternativ och har cancerhämmande effekt. Vatten är det bästa att dricka, gärna renat eller filtrerat. Detta för att undvika gifter och tunga metaller som finns i kranvatten.
  6. Köttprotein är svårsmält och kräver många matsmältningsenzymer. Osmält kött i tarmarna ruttnar och detta leder till mera toxiner i kroppen.
  7. Cancercellväggar har en hård proteinbeläggning. Genom att avstå från eller äta mindre kött, frigörs det mer enzymer. Dessa anfaller cancercellernas proteinväggar och kroppens egna mördarceller kan nu förstöra cancercellerna.
  8. Vissa tillskott hjälper till att bygga upp immunförsvaret (antioxidanter, vitaminer, mineraler, EFAs Etc.) som möjliggör att kroppens egna mördarceller kan förstöra cancerceller. Andra tillskott som t.ex. vitamin E kan orsaka apoptos, som är kroppens normala metod att göra sig av med skadade, oönskade eller onödiga celler.
  9. Cancer är en sjukdom av sinnet, kroppen och själen. En bra och positiv inställning kan hjälpa cancerpatienten att överleva. Ilska, långsinthet och bitterhet försätter kroppen i en stressig och syrarik miljö. Var kärleksfull och förlåtande och försök koppla av och tycka om livet.
  10. Cancerceller kan inte föröka sig i en syrerik miljö. Öva dagligen, och ta djupa andetag hjälper till att få mer syre ned på cellnivå. Syreterapi är ett annat hjälpmedel som används för att förstöra cancerceller.
Några tips! Dioxinkemikalier orsakar cancer, speciellt bröstcancer. Dioxiner är väldigt giftiga för cellerna i våra kroppar.
  • Värm inte maten i mikrovågsugnen genom att använda plastbehållare. Detta gäller speciellt mat som innehåller fett. Kombinationen av fett, hög värme och plast frigör dioxin in i maten och till slut in i cellerna i kroppen. Använd istället glas eller keramikbehållare att värma i/på. Alla färdigrätter och annat i plastbehållare skall först flyttas till t.ex. en tallrik innan man värmer den.
  • Frys inte dina plastflaskor med vatten i dem. Denna process gör att dioxiner frigörs från plasten in i vattnet.
  • Ingen plastfilm (gladpack) i mikrovågsugnen. När man värmer maten så frigör man gifter från plasten rätt ned i maten. Använd papper eller en glastallrik istället.

Ett cancerlarm har utlysts kring chips och kaffe. Cancerbovarna innehåller akrylamid.



Ett cancerlarm har utlysts kring chips och kaffe. Cancerbovarna innehåller akrylamid. 

ENGLAND. Mataffärer varnas för att deras vardagsprodukter innehåller cancerframkallande kemikalier. De två största cancerbovarna är kaf
fe och chips. Det handlar om kemikalien akrylamid som kan uppstå under matlagning ju längre och varmare maten tillagas. Hushåll varnas också att rostat bröd och olika sorters kex kan vara farligt.

En studie av engelska Food Standards Agency har kartlagt flera produkter som innehåller kemikalien. Några av de företag som varnas är Heinz, Nestlé och Nescafe. Andra produkter som kan innehålla kemikalien är flingor, skriver Daily Mail.

Den största skurken är ändå chips som kritiker varnar starkt för. I Europa har man försökt pressa matproducenterna i över tio år. Redan 2002 visade en svensk undersökning att det finns höga nivåer av kemikalien i stekt potatis och flingprodukter.

söndag 21 oktober 2012

Poliovaccinets dolda historia – huvuden rullade överallt efter att barnen förlamades och dog





Historien kring minskningen av specifika sjukdomar är inte ristad i sten. Det finns variabler och flera faktorer – inte bara vaccinationer – att ta hänsyn till när man analyserar resultaten. Epidemiologiska undersökningar visar att dödligheten i polio minskade med 82 procent före 1956 i England och Wales. Samma mönster ses i Frankrike. Vaccinet hade ingenting att göra med minskningen. År 1966, tio år efter att poliovaccinet togs i allmänt bruk, visade den övergripande statistiken att antalet poliofall återvänt till samma nivå som på 1920-talet. Och idag hävdas det att den enda källan till insjuknande i paralytisk polio är poliovaccin.
Sammanställning: Marina Ahlm / Bild: Vaccininformation
Oavsett varför polio inte längre ses som ett stort hot, har poliovaccinet haft fruktansvärda konsekvenser som få människor vet någonting om. I sin fascinerande bok ”Mary, Ferrie and The Monkey Virus” ger författaren Edward Haslam en kortfattad beskrivning av poliovaccinets uppkomst.
Idag kommer många amerikaner inte ihåg vilken fruktansvärd förbannelse ”polioepidemin” var. I början av 1950-talet förlamades mer än 33 000 människor i USA, varav de flesta barn. Flera dog en långsam, fruktansvärd död på grund av polio varje år. Ordet ”polio” satte skräck i hjärtat på föräldrar. Anledningen var överförbara virus som först smittade slemhinnan i tarmen, sedan blodet och slutligen nervsystemet där det förstörde offrets hjärnstam. Skillnaden mellan att sluta som krympling eller död bestämdes av skadornas omfattning på hjärnstammen. Sjukhusavdelningarna var fulla av maskiner, järnlungor, som var till för de patienter som blev för svaga för att andas själva. President Franklin Roosevelt själv var lamslagen av polio, och framtagningen av ett poliovaccin blev ett nationellt vetenskapligt arbete uppbackat av de mäktigaste politiska krafterna i landet.
March of Dimes-kampanjen insamlade miljontals dollar i mynt från skolbarn över hela landet, för att finansiera forskningen. Resultaten var uppmuntrande. I början av 1950-talet kom Jonas Salk fram med en modig ny idé för att eliminera alla tre stammar av polio på en gång: Odla poliovirus i labbet, döda dem och sedan injicera friska barn med döda virus. Immunsystemet skulle detektera närvaron av viruset och på så sätt bilda skyddande antikroppar. Barnens fullt beväpnade immunförsvar skulle vara redo att avvärja varje levande poliovirus som attackerade dem i framtiden. Salks försök år 1953 och 1954 ansågs framgångsrika.
Fem laboratorier började tillverka vaccinet. Förväntningarna var höga, en födelsedagsfest skulle hållas för Franklin Roosevelt. År av forskning, miljontals dollar i investeringar och ödet för tusentals barn skulle resultera i den mest omskrivna och efterlängtade händelsen i den medicinska historien.

Barn förlamades och dog av vaccinet

Bernice Eddy, en bakteriolog på National Institute of Health (NIH), blev tillsagd att testa säkerheten på de nya poliovaccinen. När hon injicerade vaccinet i sina apor, föll de förlamade ner i sina burar. Eddy insåg att viruset i vaccinet inte var dött som utlovat, utan fortfarande vid liv och redo att föröka sig. Det var dags att slå larm. Hon skickade bilder på förlamade apor till NIH:s ledning och varnade dem för en kommande tragedi. En handfull framstående läkare från hela landet klev in i striden för att intyga säkerheten. En av läkarna, Ochsner, ympade sina egna barnbarn för att visa sin övertygelse.
Injiceringen av vaccinet fortsatte enligt planerna. Inom några dagar började barn insjukna i polio. Några förlamades och några dog. Uppskattningar varierar kraftigt. (Sanningen kommer aldrig att bli känd.) Ochsners sonson dog. Hans andra barnbarn drabbades av polio men överlevde. En sänkt stämning utbröt. Huvuden rullade överallt. Sekreteraren för vård, utbildning och välfärd avgick. Direktören för National Institute of Health, Dr William Sebrell, avgick. Detta var det största fiaskot i medicinsk historia. Ett annat, säkrare vaccin som utvecklats av Albert Sabin sattes in. Det var tillverkat av ett försvagat levande virus istället för ett dött virus. Det fungerade. Polio var historia, framtiden var säker – verkade det som.

Efterdyningarna av poliovaccinets fiasko

Stora pengar har betalats ut till offer för poliovaccin. De två stora namnen inom poliovaccin – Salk och Sabin – pekar finger åt varandra. Först attackerade Dr Sabin Salkvaccinet. Senare vittnade Salks son till förmån för en man som drabbats av paralytisk polio efter det orala poliovaccinet (framtaget av Sabin). Detta var 1982 och mannen tilldelades 10 miljoner dollar.
En far drabbades av ”irreversibel bulbär poliomyelit” som förlamade lungorna 10-12 dagar efter hans dotters immunisering. Informationen om att någon i omgivningen löper risk att smittas av polio då de kommer i kontakt med någon som tagit det orala vaccinet försummas.
Det mesta av denna information finns inspelad – ändå är det få människor som känner till historien om poliovaccinets fiasko. Istället har allmänheten blivit hjärntvättad till att tro att Salk- och Sabinvaccinerna var undermedel i modern tid.

Mer läsning: